Меню
Количка

14 идеи за обзавеждане на малка баня

23 окт. 14 идеи за обзавеждане на малка баня
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 1440 Преглеждания

Съдържание

  Обзавеждането на малка баня не е лесна задача и обикновено изисква доза креативност и интелигентно разпределение на пространството. С правилните идеи и насоки, дори и най-малкото помещение може да се превърне в едно функционално и стилно място. Важно е да използвате практични решения, с чиято помощ ще може да усвоите максимално разполагаемата площ, а с това ще улесните и ежедневните си дейности. От Ramois ви предлагаме 14 практични идеи за обзавеждане на малка баня, които да ви помогнат в тази задача.

  Оптимизирането на малките пространства в банята

  Когато сте ограничени от размерите на банята, е необходимо да подходите креативно и стратегически в обзавеждането.

  Оптимизирането на малките пространства в банята ви дава възможност за съчетаване на функционалност и дизайн. В малките помещения всеки сантиметър е важен и трябва да се разглежда внимателно, за да се използва по най-ефективния и същевременно стилен начин. Често това изисква намесата на креативни решения, при които се използват иновативни идеи, продукти и материали.

  ПВЦ комплект мебел за баня | Ramois
  ПВЦ комплект мебели за баня

  Важно е да се стремите към усещането за простор, дори когато той е ограничен. Използването на светлини, цветове и отразяващи повърхности може да разшири визуално банята, като по този начин тя ще изглежда по-голяма и свежа. Освен това правилното разпределение на мебелите и аксесоарите е от съществено значение за постигане на удобство и функционалност.

  Целият този процес изисква правилно и навременно планиране, адаптация и изпълнение. Той има за цел да предостави комфорт, удобство и стил, дори при най-ограничените размери.

  14 практични идеи за обзавеждане на малка баня

  С правилните идеи дори и най-малката баня може да се превърне в изключително приветливо и стилно място. Ето как:

  1. Висящи шкафове за стена

  Висящите шкафове не само освобождават ценно пространство от пода, но също и предоставят удобно място за съхранение на вещи, като тоалетни принадлежности и различни препарати за хигиена. Има опция да се монтират на определена височина, което означава, че под тях може да се поставят други предмети, като например кошчета за боклук.

  Водоустойчив шкаф за баня с мивка | Ramois
  Водоустойчив шкаф за баня с мивка - поръчай на ramois.com


  1. Стенни тоалетни

  Създават чувство за простор и освобождават място за други елементи под тях. Те се монтират директно на стената, като по този начин се постига по-модерен и минималистичен вид, но и се улеснява почистването на пода.

  Висяща тоалетна чиния | Ramois
  Създайте простор в банята със стенни тоалетни от Рамоис

  1. Ъглови мивки

  Те са идеални за оптимизация и усвояване на всяко свободно ъгълче. Тази иновация позволява мивката да се постави в ъгъла на банята, като така се увеличава свободната площ. С това решение може да усвоявате и тези ъгли, които често остават неизползвани.

  1. Плъзгащи се врати

  С такъв тип врати се пести пространство и се предотвратяват възможни препятствия при отваряне. Те се плъзгат хоризонтално, вместо да се отварят навън или навътре, което пести много място. Тези врати са идеални за обзавеждане на малки бани, където всеки сантиметър е важен.

  Плъзгаща се врата за баня | Ramois
  Спестете място във Вашата баня с плъзгаща врата

  1. Отворени рафтове

  Този вид рафтове са подходящи за поставяне на тоалетни принадлежности или за съхранение на кърпи, като при това осигуряват лесен достъп. Отворените рафтове са идеални за декорация и ви дават възможност да наредите старателно красивите си шишенца с козметика или други често употребявани предмети.

  1. Многофункционални шкафове

  Тези шкафове съчетават няколко функции в едно – например, огледало, шкафче за съхранение и дори осветление. Те са идеални за прибиране на различни принадлежности и препарати. Мултифункционалните мебели са добра идея в обзавеждането, защото оптимизират мястото и създават организиран и стилен интериор.

  1. Компактни огледала

  С тях се добавя дълбочина и усещане за простор. Докато огледалата разширяват визуално помещението, компактните размери позволяват по-голяма гъвкавост при монтаж.

  Малко огледало за баня с Лед осветление | Ramois
  Изберете своето огледало за баня с LED осветление на ramois.com

  1. Сгъваеми душ паравани

  Те са добра идея, защото са практични и предпазват от разпръскване на водата, като освен това се съхраняват лесно. Душ параваните се отварят, само когато са необходими и се прибират след използване, като по този начин се освобождава пространство.

  Душ параван за баня | Ramois
  Стъклени душ параван за баня

  1. Модулни мебели

  Дизайнът на този тип обзавеждане е направен така, че да може да се преструктурира или променя според конкретните нужди и предпочитания на домакинството. 

  1. Вертикални закачалки за кърпи

  С тяхна помощ ефективно се използва височината на стените, като по този начин се освобождава пространство за повече кърпи, без да се заема допълнително място на стената.

  Вертикални закачалки за кърпи | Ramois
  Вертикални закачалки за кърпи, спестяват много място

  1. Осветление на тавана

  Тази идея в обзавеждането създава уют и помага за визуалното разширяване на банята. Вградените светлини или модерни лампи добавят стил и функционалност.

  1. Ъглови душ кабини

  Поставят се в ъглите на банята, което означава, че основната площ остава свободна за движение. Освен това душ кабините придават модерна визия на интериора. 

  Ъглова душ кабина за баня в черен мат | Ramois
  Ъглова душ кабина за баня в черен мат

  1. Малки вани

  Дори и те могат да се монтират в ограничени пространства. Въпреки че са по-малки по размер, тези вани имат всички предимства на стандартните и осигуряват необходимия комфорт, като в същото време заемат по-малко място.

  Висящ пвц шкаф за баня | Ramois
  Висящ ПВЦ шкаф за баня с дървесни декори

  1. Монтирани на стена дозатори за сапун и шампоан 

  Освен че са практични, те също така позволяват организиране на вашия душ или мивка по начин, по който се избягва препълването с шишенца.

  С тези 14 практични идеи за обзавеждането на малка баня, всеки ъгъл от нея може да изглежда достатъчно комфортно и стилно. Независимо от размера на вашата баня, винаги има възможност да оптимизирате площта ѝ и да добавите своя индивидуален акцент.

  Често задавани въпроси

  ​ ​
  ​ ​
  Напиши коментар