Меню
Количка

7 стъпки за избор на хубава мивка за кухня

25 февр. 7 стъпки за избор на хубава мивка за кухня
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 206 Преглеждания

Съдържание

  Изборът на подходяща мивка за кухня е от съществено значение за всеки, който обмисля ремонт или обзавеждане на кухня. Тя играе ключова роля в ежедневната употреба на кухнята, тъй като неподходящият избор може да създаде неудобства и да намали ефективността на кухненската работа, докато правилният би улеснил готвенето, но и почистването след това.

  Информиран избор на мивка за кухня | Рамоис
  Информиран избор на мивка за кухня, съвети от Рамоис

  Ние от Ramois ще споделим с вас кои са седемте основни етапа, с които може да направите информиран избор на мивка, която да отговаря на вашите нужди и вкус.

  Стъпка 1 – Избор на материал за кухненски мивки

  Изборът на материал, от който е изработена, е първият етап при избора. На пазара се предлагат различни видове, които се отличават спрямо своите специфики. Ето кои са те и с какво се характеризират:

  • мивки алпака (неръждаема стомана) – предлагат професионален и класически вид, издръжлива е и лесна за поддръжка. Устойчиви са на ръжда и петна, което ги прави практичен избор за кухненско пространство. При интензивна употреба обаче повърхността на неръждаемата стомана може да се надраска лесно, което налага допълнителни грижи за запазване на външния ѝ вид. Необходимо е да се полира, защото в противен случай ще загуби своя блясък и може да се появи корозия;

  • гранитни мивки – известни са със своята изключителна здравина и устойчивост на надраскване. Те предлагат богат, естествен вид, който може да добави луксозно усещане към вашата кухня. Също така са устойчиви на топлина, което ги прави подходящи за интензивна употреба. Въпреки че изискват повече грижа в сравнение с неръждаемата стомана, предлагат уникален и елегантен външен вид;

  • полимермраморни мивки създадени са от смесица от акрилни смоли и природен камък, което ги прави изключително здрави и устойчиви на петна. Предлагат гладка и порцеланова повърхност, която е лесна за почистване и поддържане. Полимермраморните мивки се срещат в голямо разнообразие от цветове и стилове, което позволява голяма свобода при персонализацията на кухнята. Те съчетават дълготрайността на камъка с модерния дизайн и функционалността.

  • Това е критичен етап, определящ както дълготрайността, така и естетиката в кухнята.


  Избор на материал за кухненска мивка | Рамоис
  Избор на материал за кухненска мивка

  Стъпка 2 – Стил и форма на мивките

  След като изберете материала, следва да определите стила и формата на мивката. Налични са различни дизайни, като решението зависи от нуждите ви и пространството в кухнята. Има единични и двойни, кръгли, дълбоки, за вграждане под плот и над плот, както и със специфична форма. Подходящият избор трябва да допълни интериора на вашата кухня по стилен начин.

  Стъпка 3 – Съображения за размера и пространството

  Размерът ѝ трябва да е в съответствие с този на кухненското пространство. Важно е да се има предвид пространството за монтаж, като трябва да се уверите, че мивката пасва на предвиденото място. Освен това е нужно и достатъчно пространство за работа – тя не трябва да заема цялата работна повърхност.

  Съобразете пространството в кухнята за избора на мивка | Рамоис
  Съобразете пространството в кухнята за избора на мивка

  Стъпка 4 – Функционални характеристики и аксесоари

  Функционалността им е също толкова важна, колкото и нейният вид. Разгледайте мивки с отцедник или със смесители, както и аксесоари като решетки за съдове или дъска за рязане, с което ще получите допълнително удобство.

  Стъпка 5 – Естетически съображения

  Естетиката на мивката трябва да се вписва в общия декор на кухнята. Стилът и цветовете трябва да са избрани така, че да се съчетават добре с всички елементи в помещението, включително шкафовете и плотовете.

  Съчетание на мивка и интериора на кухнята за красив завършек | Рамоис
  Съчетание на мивка и интериора на кухнята за красив и стилен завършек

  Стъпка 6 – Поддръжка и дълготрайност

  Разгледайте каква поддръжка изисква всеки модел. Някои материали са по-висококачествени и по-устойчиви на петна и надраскване. Важно е също така да може лесно да се почиства, за да запазите нейното качество и външен вид.

  Стъпка 7 – Цени

  Цената на мивките варира според материала, размера и дизайна. На пазара са налични опции за всеки бюджет и предпочитания, от които:

  Изборът на правилната мивка е важен момент към създаването на функционална и приветлива кухненска среда, където готвенето и споделянето на храната се превръщат в удоволствие. Вземете предвид изброените съвети, за да намерите решението, което най-добре отговаря на вашите нужди и стил.

  Напиши коментар