Меню
Количка

Идеалната баня: как да решим най-често срещаните проблеми?

06 февр. Идеалната баня: как да решим най-често срещаните проблеми?
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 1875 Преглеждания

Съдържание

  Когато създавате всяка част от дома си, винаги се стараете тя да е функционална и добре организирана от комуникационна гледна точка-врати, прозорци, контакти, батерии в мокрите помещения и др. Това важи с особено голяма значимост за банята в дома. Това е така, защото именно в това помещение възможностите за грешни подходи и организации са най-големи. В следващите редове ще ви представим най-често срещаните проблеми, с които може да се сблъскате в банята в дома и за какво да следите и внимавате.

  1. Течове в банята

  Сигурно и на вас ви се е случвало да чувате постоянен звук от капеща вода в банята. Дори и да сте спрели всички налични източници, не е не невъзможно уплътненията да са поостарели и да позволяват на водата да капе или в по-лошия случай да тече. Затова трябва много внимателно да избирате смесител за баня с душ и слушалка за вашето мокро помещение. 

  Качественият смесител за баня с душ и слушалка ще ви предпази от тези неприятни течове, които евентуално могат да се появят и да създадат още допълнителни проблеми. Такива могат да бъдат постоянна влага, мокър под и още куп други. Затова винаги залагайте на смесител за баня с душ и слушалка, като не правите компромис с неговото качество.

  2. Проблеми със светлината

   Когато организирате осветителните тела, които ще монтирате в банята си, винаги залагайте на такива, които ще направят помещението достатъчно светло. Така ще избегнете възможностите светлината да е приглушена и всички дейности да се осъществяват по-трудно-почистване, поддържане, къпане и др. Това важи особено за баните, които нямат изградени прозорци и при тях липсва външна светлина.

  Добра светлина в банята | Ramois
  Добра светлина за комфорт в банята

  Децата много обичат да играят в банята, докато се къпят. Липсата на достатъчно светлина ще бъде проблем и за тях. Затова винаги избирайте осветителни тела, които да организират необходимата осветеност в мокрото ви помещение.

  3. Недостатъчна вентилация

  Вентилацията на банята е едно от най-важните неща, за които трябва да се погрижите, когато проектирате мокрото си помещение. По време на къпане топлата вода отделя голямо количество пара, която трябва да бъде изведена от банята. В противен случай това може да доведе до появата на различни проблеми като поява на мухъл, плесени, които да застрашат здравето на живущите.

  Винаги избирайте мощен вентилатор за баня, за да сте сигурни, че тези проблеми няма да се появят и във вашето мокро помещение. Вентилаторите за баня трябва да отговарят на големината и спецификите на помещението, за да са достатъчни за неговите нужди.

  4. Мухъл

   Мухълът и плесените са доста често срещан проблем в баните. Те практически се появяват от нищото, дори и в новоизградени бани. Затова, както вече споменахме по-горе, мощния вентилатор за баня е от голямо значение и абсолютна необходимост. Мухъла и плесените създават предпоставки за алергии, особено при децата, което означава, че не бива да допускате те да се появят в дома ви. Освен грозната черна картинка, която създават, те са и много опасни и трудни за премахване. Так че заложете не правилната вентилация за банята си, за да не се налага да се срещате с тях.

  5. Варовикови наслоявания

  Водата навсякъде е различнa по твърдост и съответно не всеки смесител за баня е подложен на образуване на варовикови отлагания. При наличието обаче на повече варовик във водата, в даден момент те могат да стеснят отворите, през които преминава водата и да нарушат струята. Това е особено неприятно, когато говорим за смесител за баня с душ и слушалка. Варовика е в състояние да запуши напълно дребните дупчици на душа и да ограничи струята на водата. Затова е хубаво редовно да почиствате от натрупания варовик по всички смесители за баня. За почистването на варовика може да заложите на  лимон, сол или оцет.

  Качество, гарантирано от “Рамоис Пласт” ЕООД

  Като производители на мебели, изработени изцяло от висококачествен PVC материал, ние от "Рамиос Пласт" предлагаме на своите клиенти красиви и разнообразни по стил и дизайн мебели за баня и мебели за кухня. За удобство и гарантирано покритие на нуждите на нашите клиенти, ние от "Рамоис Пласт" ЕООД предлагаме индивидуален дизайн и производство на избраните мебели за баня.

  Екип от специалисти ще ви консултира по време на всяка стъпка от вашата поръчка и покупка, за да вземете своето най-правилно и информирано решение. Достъпните цени на нашите продукти, съчетани с високото им качество, ще задоволят изискванията и нуждите и на най-взискателните сред Вас. Поръчайте на достъпни цени мебели от PVC от "Рамиос Пласт" ЕООД. Разгледайте и останалите предложения на ramois.com.

  Напиши коментар