Меню
Количка

Как се сменя смесител за баня ?

28 февр. Как се сменя смесител за баня ?
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 5347 Преглеждания

Съдържание

  Уредите в банята са много важни за комфорта на потребителите. Те трябва да бъдат издръжливи и функционални, без да се появят постоянни проблеми и да се правят ремонти. В този ред на мисли, е добре да бъдете внимателни, когато сменяте смесител за баня, за да не се появят неприятни ситуации. В тази наша статия ще обясним, как се сменя батерия на мивка и какво трябва да знаете, преди да преминете към монтажа. Прочетете материала ни, за да увенчаете работата си с успех.

  Подготовка за смяна на смесител на баня

  На първо време, е добре да изберете вашата батерия за мивка. Предлага се голямо разнообразие от варианти, сред които класически смесител, смесител с душ, стоящ смесител и прочие. След като направите покупката, е време да преминете към същинската част, а именно монтажа. Не бива да се притеснявате, тъй като задачата не е много сложна, стига да следвате инструкциите.

  В зависимост нуждите ви, е необходимо да изберете вида на смесителя. Вие може да изберете уред с един или два крана. При батериите с един кран регулирате температурата на водата с една ръка завъртайки ръчката наляво или надясно. Другата възможност е смесител с два крана за топла и студена вода. Някои твърдят, че вторите спомагат за по-лесната настройка на температурата.

  Не на последно място, е добре да помислите за повърхността на смесителя. Вие избирате от хромиран, гланцов или матиран уред. Тук е важно да се знае, че смесителите от мат, са по-лесни за почистване, тъй като мръсните петна не се задържат по тях, а капките се чистят много бързо.

  Как да сменя стар смесител с нов?

  И, след като вече сте купили смесител, трябва да преминете към демонтаж на стария и поставянето на новия. За целта, трябва да разполагате с френски ключ за премахване на старата батерия и хартиено тиксо, с което да обвиете холендровите гайки, за да ги защитите от наранявания. А сега, е време да преминем към монтажните стъпки:

  • Спрете централно водата на сградата за кратко време;

  • Използвайте френския ключ, за да развиете холендровите гайки на стария смесител;

  • Премахнете леко и плавно старата батерия;

  • Стартирайте монтажа на новия смесител;

  • Завийте холендровите гайки към стърчащите от стената нипели;

  • Поставете гумените и силиконовите уплътнения на предназначените за тях места;

  • Без да използвате сила притегнете смесителя, за да не увредите уплътненията;

  • Пуснете водата, за да тествате уреда, а след това обезвъздушете крановете;

  Какво да направя, ако не мога да се справя?

  В случай, че се затруднявате с монтажа на батерията, винаги може да потърсите съдействието на специалистите, които предлагат ВиК услуги. С тяхна помощ задачата ще бъде изпълнена, без никакви странични проблеми, а и самата процедура не струва скъпо. Естествено, ако сте последователни и спазите горепосочените ни напътствия, едва ли ще имате нужда от професионална намеса. А сега завършваме с пожелания за успешно свършена работа.

  В обобщение

  Общо взето това представлява процедурата по смяна на смесител за баня. Разбира се, можете да разгледате предложенията в сайта ни, за да изберете уред, който ще ви служи вярно дълги години напред в бъдещето и няма да се налага да правите нова подмяна. Надяваме се, да сме успели да ви бъдем полезни, а сега ви оставяме да се заловите с работата и вярваме, че ще постигнете успех.

  Напиши коментар