Меню
Количка

Какво представлява термостатният смесител и как работи?

13 септ. Какво представлява термостатният смесител и как работи?
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 1236 Преглеждания

Съдържание

  Всеки ден в нашите домове се налага да работим с различни устройства, които се стремим да оптимизираме, с цел постигане на по-голям комфорт и удобство. Термостатните смесители са едно от тези устройства. Но знаем ли какво всъщност представляват и на какъв принцип работят? А какви са предимствата им за домакинството? Ще разберете повече в тази статия от блога ни, която, ние от Ramois, сме подготвили за вас.

  Какво е термостатен (термостатичен) смесител?

  Те са подобрена версия на стандартните, които използваме всеки ден в нашите кухни и бани. Основната им функция е автоматичната настройка на температурата на водата, като поддържат желаните градуси, независимо от колебанията в дебита или топлината на входящата струя.

  На какъв принцип работи?

  Принципът им на действие се основава на биметалния термостат. Той реагира на промени в температурата на водата и автоматично регулира пропорцията между горещата и студената струя, така че изходящата вода винаги да има желаната от вас температура.

  Предимства от използването на термостатни смесители в сравнение с други смесители

  Когато става въпрос за избор на смесители за дома или офиса, мнозина от вас може би не осъзнават какви са предимствата на термостатните. Тези иновативни устройства имат не само модерен и стилен дизайн, а също така имат редица функционални предимства, които улесняват ежедневието и го правят безопасно и комфортно. Нека разгледаме кои са основните причини, поради които би трябвало да се насочите към инсталиране на термостатен смесител:

  • енергийна ефективност – ниският разход на гореща вода означава и по-ниски сметки за електричество или газ;

  • комфорт – поддържане на постоянна температура, докато вземате душ или си миете ръцете;

  • безопасност – намалява се риска от изгаряне, особено при деца и възрастни;

  • естетика и удобство – модерен дизайн и удобство за управление на температурата и дебита с една ръкохватка.

  За къде е подходящо да се използва?

  Те са изключително гъвкави и се използват както за домашни, така и за търговски помещения. Тяхната уникална способност да поддържат постоянна температура на водата ги прави идеални за монтаж в различни части на дома, като:

  • баня – поддържат постоянна температура и предотвратяват пълненето на ваната с твърде гореща вода, което може да доведе до изгаряния; 

  • кухня – помагат на готвача да поддържа желаната температура на водата, докато измива или приготвя храната;

  • душ кабина – представете си радостта от вземане на душ, с предпочитаните от вас градуси на водата, без да се налага постоянно да регулирате студената и топлата струя.

  Термостатните смесители са перфектна опция и за спортни и спа центрове, хотели, и други обекти, където безопасността и комфортът на клиентите са от първостепенно значение.

  Откъде да закупите?

  В нашия онлайн магазин ще откриете, различни видове смесители, включително и термостатни на изгодни цени.


  Душ колона с термостатен смесител

  Термостатен смесител със слушалка в черно

  Термостатен смесител Лин


  Често задавани въпроси

  Размерът зависи от вашите конкретни нужди и възможностите за монтаж. Важно е да измерите мястото, където искате да поставите смесителя, и да се консултирате с някой професионалист или търговец.

  Принципът на работа е еднакъв. Това, по което се различават, са дизайна, размера и функциите, като те са специфични за всеки тип помещение.

  Да, те могат да се комбинират със соларни системи, но е важно да се консултирате със специалист относно спецификациите и необходимите настройки.

  Напиши коментар