Меню
Количка

На каква височина се монтира смесител за душ ?

15 февр. На каква височина се монтира смесител за душ ?
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 5416 Преглеждания

Съдържание

  Едно от най-важните и значими помещения в дома е банята. Тя трябва да бъде преди всичко функционална, удобна и не на последно място уютна. С всички тези изисквания тя ще носи удоволствие и радост на живущите в дома. Ето защо всеки се старае да изпълни именно тези показатели, за да осигури комфорта на семейството си. В тази статия ще ви запознаем с това как да разположите смесител за баня с душ и слушалка, така че да ви бъде удобно и функционално в мокрото помещение в дома.

  Основни препоръки и изисквания за монтиране на душ система със смесител

  Правилното инсталиране на кран е един от най-важните етапи от ремонта на банята. Спазването на основните препоръки от страна на производителя са гаранция за правилната работа на душ смесителя. За да инсталирате уреда е необходимо да следвате стриктно инструкциите и да вземете под внимание конструктивните характеристики на избрания от вас модел душ смесител. 

  При монтаж на хоризонтален смесител трябва да имате предвид, че разстоянието между изводите за топла и студена вода трябва да бъде най-малко 15 см., за да работи ефективно душ смесителя. Това разстояние обикновено зависи от модела и страната на производителя, като има и такива видове, които са с ширина между клапаните за топла и студена вода 25 см.

  На каква височина да монтираме душа за баня | Ramois
  На каква височина да монтираме душа за баня

  За моделите, които притежават два клапана, е важно входовете да съответстват по размер на лостовете на смесителя за баня с душ и слушалка. Тези модели на душ смесител, които са с контролирана температура, имат по-нестандартен дизайн, като за тях е необходимо да спазвате техните собствени изисквания и характеристики при монтаж.

  Водещо условие при монтиране на душ система със смесител е членовете на семейството да се чувстват комфортно, когато го използват. За универсалните модели минималната височина е 250 мм. Ако говорим за височина, изчислена от пода, височината може да варира от 800 до 1200 мм. Но това е строго индивидуално и се определя от размера на банята и удобството, което ползвателите търсят.

  Ето накратко и основните моменти, които да спазвате при избор и монтаж на смесител за баня с душ:

  1. изберете най-удобното местоположение на крана за всички членове на домакинството;

  2. при монтаж в душ кабина височината започва от 120 см. , като разстоянието се изчислява не само от пода, а и на база дъното на кабината;

  3. ако извършвате монтаж на ъгъл е необходимо да се съобразите с лесното обслужване, както на банята, така и на мивката;

  4. ако монтирате душ система със смесител с допълнителни аксесоари като омекотител за вода и филтри, трябва да изчислите височината на монтаж и предвид това да изберете най-подходящата.

   Душ за баня на перфектната височина | Ramois
   Душ за баня на перфектната височина

  Качество, гарантирано от "Рамоис Пласт" ЕООД

  Като производители на мебели, изработени изцяло от висококачествен PVC материал, ние от "Рамоис Пласт" предлагаме на своите клиенти красиви и разнообразни по стил и дизайн мебели за баня и мебели за кухня. За удобство и гарантирано покритие на нуждите на нашите клиенти, ние от "Рамоис Пласт" ЕООД предлагаме индивидуален дизайн и производство на избраните мебели за баня. От нас може да закупите и смесители за баня, както и аксесоари за баня. Разгледайте предложенията ни на ramois.com.

  Екип от специалисти ще ви консултира по време на всяка стъпка от вашата поръчка и покупка, за да вземете своето най-правилно и информирано решение. Достъпните цени на нашите продукти, съчетани с високото им качество, ще задоволят изискванията и нуждите и на най-взискателните сред Вас. Поръчайте на достъпни цени мебели от PVC от "Рамоис Пласт" ЕООД.

  Напиши коментар