Меню
Количка

На каква височина се монтира смесител за душ ?

15 февр. На каква височина се монтира смесител за душ ?
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 528 Преглеждания

Съдържание

  Едно от най-важните и значими помещения в дома е банята. Тя трябва да бъде преди всичко функционална, удобна и не на последно място уютна. С всички тези изисквания тя ще носи удоволствие и радост на живущите в дома. Ето защо всеки се старае да изпълни именно тези показатели, за да осигури комфорта на семейството си. В тази статия ще ви запознаем с това как да разположите смесител за баня с душ и слушалка, така че да ви бъде удобно и функционално в мокрото помещение в дома.

  Основни препоръки и изисквания за монтиране на душ система със смесител

  Правилното инсталиране на кран е един от най-важните етапи от ремонта на банята. Спазването на основните препоръки от страна на производителя са гаранция за правилната работа на душ смесителя. За да инсталирате уреда е необходимо да следвате стриктно инструкциите и да вземете под внимание конструктивните характеристики на избрания от вас модел душ смесител. 

  При монтаж на хоризонтален смесител трябва да имате предвид, че разстоянието между изводите за топла и студена вода трябва да бъде най-малко 15 см., за да работи ефективно душ смесителя. Това разстояние обикновено зависи от модела и страната на производителя, като има и такива видове, които са с ширина между клапаните за топла и студена вода 25 см.


  За моделите, които притежават два клапана, е важно входовете да съответстват по размер на лостовете на смесителя за баня с душ и слушалка. Тези модели на душ смесител, които са с контролирана температура, имат по-нестандартен дизайн, като за тях е необходимо да спазвате техните собствени изисквания и характеристики при монтаж.

  Водещо условие при монтиране на душ система със смесител е членовете на семейството да се чувстват комфортно, когато го използват. За универсалните модели минималната височина е 250 мм. Ако говорим за височина, изчислена от пода, височината може да варира от 800 до 1200 мм. Но това е строго индивидуално и се определя от размера на банята и удобството, което ползвателите търсят.

  Ето накратко и основните моменти, които да спазвате при избор и монтаж на смесител за баня с душ:

  • изберете най-удобното местоположение на крана за всички членове на домакинството;

  • при монтаж в душ кабина височината започва от 120 см. , като разстоянието се изчислява не само от пода, а и на база дъното на кабината;

  • ако извършвате монтаж на ъгъл е необходимо да се съобразите с лесното обслужване, както на банята, така и на мивката;

  • ако монтирате душ система със смесител с допълнителни аксесоари като омекотител за вода и филтри, трябва да изчислите височината на монтаж и предвид това да изберете най-подходящата.

  Качество, гарантирано от "Рамоис Пласт" ЕООД

  Като производители на мебели, изработени изцяло от висококачествен PVC материал, ние от "Рамоис Пласт" предлагаме на своите клиенти красиви и разнообразни по стил и дизайн мебели за баня и мебели за кухня. За удобство и гарантирано покритие на нуждите на нашите клиенти, ние от "Рамоис Пласт" ЕООД предлагаме индивидуален дизайн и производство на избраните мебели за баня. От нас може да закупите и смесители за баня, както и аксесоари за баня. Разгледайте предложенията ни на ramois.com.

  Екип от специалисти ще ви консултира по време на всяка стъпка от вашата поръчка и покупка, за да вземете своето най-правилно и информирано решение. Достъпните цени на нашите продукти, съчетани с високото им качество, ще задоволят изискванията и нуждите и на най-взискателните сред Вас. Поръчайте на достъпни цени мебели от PVC от "Рамоис Пласт" ЕООД.

  Напищи коментар