Меню
Количка

Гранитна мивка - предимства и недостатъци

03 дек. Гранитна мивка - предимства и недостатъци
Побликувано от Иванова Мария 0 Коментар 7873 Преглеждания

Съдържание

  В света на дизайна на кухненския интериори, мивките играят ключова роля както във функционален, така и във визуален аспект. Много домакинства предпочитат да изградят модерен и функционален дом. Те проучват внимателно най-добрите интериорни решения за обзавеждане на различните помещения. В тази статия ще акцентираме върху кухнята и избора на гранитна мивка, която се радва на голяма популярност, тъй като има повече предимства, отколкото недостатъци. В следващите редове ще разгледаме плюсовете и минусите на гранитната мивка.

  Какво представлява гранитната мивка | Ramois

  Какво е гранитна мивка?

  Какво представлява гранитната мивка? 

  Гранитната мивка е създадена на базата на композит, в чийто състав влизат материалите гранит или тетра гранит. Благодарение на епоксидните и кварцови смоли, се постига издръжливост и естетически издържана визия. Гранитната композитна мивка, е устойчива на повреди и това е причината да бъде предпочитана към днешна дата. Не на последно място, прибавяме и нейния уникалния дизайн, който следва красотата на камъка. И, за да бъдем още по-детайлни, ще изброим всички предимства и недостатъци на гранитните мивки, за да направите вашия избор.

  Защо да изберем гранитна мивка за кухня?

  Известно е, че няма вечни неща, но гранитната мивка е най-близкото, което можем да приближим до този идеал. С оглед на това, че гранитът се слави с изключителна здравина, а също и със своите визуални преимущества, е нормално плюсовете на тези мивки да се много повече от недостатъците им. 

  Предимства на гранитната мивка | Ramois
  Предимства на гранитната мивка

  Ето кои са те:

  1. Издръжливост

  Гранитната мивка е изключително здрава и устойчива на надраскване, удари и високи температури. Това я прави идеална за интензивна употреба в кухнята. Ако се насочите към качествена гранитна мивка, то тогава може да забравите за онези неприятни надрасквания и повреди, които идват от кулинарните ви подвизи. Самият материал не позволява лесна деформация, което е много важно за хората, които държат на кухненското обзавеждане. Тя не се влияе от високите температури на врялата вода и дори можете да поставите в нея прясно изпечената гозба от фурната, без това да навреди.

  1. Естетика

  Със своите естествени текстури и разнообразие от цветове, гранитните мивки придават изискан и модерен вид на кухненския интериор. И, ако търсите хубава мивка, то тогава едва ли има по-добро решение от гранита. Съвременните производители са сътворили истински шедьоври, както може да се убедите, след като разгледате предложенията в сайта ни. Разбира се, клиентът решава, дали да избере единична или двойна гранитна мивка (с две корита), с отцедник или без. На разположение са немалко цветове и дизайни за най-взискателните клиенти.

  1. Лесна поддръжка

  Гранитните мивки са устойчиви на петна и лесни за почистване. Те не поглъщат миризми и не избледняват с времето, което ги прави практичен избор за всекидневна употреба. Използвайте нежни почистващи препарати и меки кърпи за ежедневно почистване на мивката. Това ще запази блеска й и ще предотврати натрупването на замърсявания. Ако мивката започне да задържа неприятни миризми, използвайте разтвор от бял оцет и вода за изплакване. Това ще помогне да се неутрализира неприятните аромати и да се възстанови свежестта на мивката.

  Изискан и модерен вид на кухнята с гранитна мивка | Ramois
  Изискан и модерен вид на кухнята с мивки от Рамоис

  Какви са недостатъците на гранитната композитна мивка? 

  1. Цена

  На фона на множеството преимущества, които изброихме, недостатъците са сведени до абсолютен минимум. Може би някои потребители смятат, че мивките от гранит държат много висока цена. Ако обаче държите на здравината и естетиката, е по-добре да се ориентирате към този продукт, тъй като той ще ви се отблагодари с времето и инвестицията ще бъде възвърната.

  1. Тежест

  Друг малък проблем може да представлява теглото на мивката. Някои клиенти споделят, че изпитват затруднения с монтажа, заради тежестта, но пък ако задачата се изпълни от професионалисти, то тогава няма да имате никакви грижи.

  1. Потенциални повреди

  Въпреки че гранитните мивки са издръжливи и устойчиви на много удари и температурни вариации, те могат да бъдат податливи на някои видове повреди. Например, голямо удар или падане на тежък предмет върху мивката може да причини олющване на повърхността.

  Все пак, въпреки тези недостатъци, гранитните мивки са все още много популярен избор за кухненския интериор поради своите множество предимства и стил. Изборът между гранитна и други видове мивки обикновено зависи от личните предпочитания, бюджета и нуждите на домакинството.

  Монтаж на гранитна мивка | Ramois
  Монтаж на гранитна мивка-съвети от Рамоис

  Обобщителни думи

  Имате не една или две причини да се насочите към закупуването на гранитна мивка. Съветваме ви да не пестите от качеството, а да прегледате офертите в уебсайта ни, тъй като ще попаднете на наистина добри решения за вашата кухня. А сега, след като ви информирахме относно предимствата и недостатъците на гранитните мивки, е време да се разделим с пожеланието, да постигнете кухненското обзавеждане, за което винаги сте мечтали. Успех и на добър час!

  Гранитната мивка е лесна за подръжка | Ramois
  Гранитната мивка е лесна за подръжка

  Често задавани въпроси

  За малките кухни обикновено се препоръчват гранитни мивки с по-компактни размери и функционалност, които могат да се впишат в ограниченото пространство, като същевременно предлагат достатъчно удобство за използване.

  Гранитните мивки са в различни форми и размери - кръгли, правоъгълни, еднокоритни, двукоритни, с отцедник или без. Представени са в класически цветове, като черно, бяло, сиво и нюанси на бежовото.

  Гранитните мивки обикновено могат да се монтират на шкафове от различни материали като дърво, МДФ,ПДЧ, метал и други. Но трябва да се уверите, че размерът и формата на мивката, съответстват на размера и формата на шкафа. В зависимост от модела гранитните мивки могат да бъдат монтирани под плота или поставени отгоре.

  Ежедневната грижа за мивката е важна, за да се запази нейната красота и функционалност. За ежедневно почистване използвайте вода и мек сапун. Винаги изсушават мивката след употреба, за да се предотврати натрупването на влага и мръсотия. За да се запази блясъка и защитата на гранитната повърхност, можете да използвате специални средства за запечатване на гранита, които ще предпазят повърхността от петна и увреждания.

  Напиши коментар