Меню
Количка

Травертин камък

Показани са от 1 до 10 от 10 резултата (1 страници)

Травертинът е един от най-популярните естествени камъни, използвани в строителството и интериорния дизайн. Този уникален материал е известен със своята издръжливост, естествена красота и разнообразие.

Какво представлява травертинът?

Това е естествен камък, който се отличава с уникалната си текстура и цветова палитра. Той е форма на варовик, който се е образувал в райони с минерални извори, особено в области с горещи такива. 

Известен е със своите порести свойства и елегантен външен вид, което го прави предпочитан избор за декоративни цели в архитектурата и интериорния дизайн.

За къде е подходящо да се използва травертин камък?

Травертинът е идеален за използване както на закрито, така и на открито. Какво приложение намира?

  1. Интериор

В интериора, той може да се използва за камини, подове, колони, стени, включително и декоративни, бани и кухни, придавайки на помещението топлина и естественост.

  1. Екстериор

Навън, той е чудесен избор за фасади, тераси, подови настилки и градински декорации, благодарение на своята устойчивост на атмосферни условия, огън и вода, което го прави безопасен избор за дома и градината.

Травертинът е универсален камък, който добавя топлина и естественост вътре в дома, a навън е способен да придаде уникален и привлекателен външен вид.

Монтаж и поддръжка на античния травертин

Монтажът на травертина изисква специализирани умения и внимание към детайла. Важно е да се използват подходящи методи и материали, за да се гарантира дълготрайността и красотата му. 

Слага се с помощта на специализирани лепила, които са предназначени за естествени камъни, тъй като е водоустойчив. Те са силно адхезивни и устойчиви на атмосферни влияния. При монтаж вътре в помещенията често се използват и специални мазилки или фугиращи смеси, които помагат за запълване на фугите между плочите и придават завършен и естетичен вид на повърхността.

Поддръжката му е сравнително лесна, като се изисква редовно почистване с меки почистващи препарати и периодично запечатване, за да се предпази от петна и износване.

Качество и добра цена за м2, гарантирани от “Рамоис Пласт” ЕООД

В “Рамоис Пласт” ЕООД предлагаме травертин от високо качество на конкурентни цени. Ние гарантираме, че всеки вид, с който разполагаме, предоставя дълготрайност и естетическа привлекателност. Нашите клиенти също може да разчитат на професионално обслужване и съвети при избора на камъка за техните проекти, както и за поддръжката му.

В Ramois ще намерите разнообразие от цветове и текстури на травертин, за да намерите най-подходящия вариант за вашия стил и дизайн. От класически бежови и кремави тонове до по-тъмни драматични цветове, този камък може да се впише перфектно във всяка среда – рустик, минималистична или друга. А за да постигнете красив и дълготраен резултат, може да се ползвате от нашите подробни инструкции и препоръки за правилното му полагане и грижа.

Изборът на травертин от нашия физически или онлайн магазин е инвестиция в качество, стил и дълготрайност. Благодарение на своите естествени характеристики и разнообразието от приложения, той е идеалното решение за всеки, който иска да добави елегантност и уникалност към своя дом или пространство.